Ferma Dacilor

Ferma Dacilor este un loc minunat administrat de o familie extinsă împreună cu o mică dar harnică echipă de angajați. Pe parcursul șederii aici (7 nopți, inclusiv Crăciunul) am apreciat amabilitatea gazdelor și interesul personal manifestat față de noi, pentru a ne simți bine. Am fost în multe locuri în ultimii 15 ani, și pot să spun că e primul loc în care am întâlnit o astfel de abordare personalizată în industria ospitalității deoarece aici ești oaspete, nu turist. Munca celor care administrează Ferma Dacilor este susținută de multă pasiune și rezultatele se văd pentru un ochi avizat, pentru că nu se face rabat la calitate. În acest sens argumentez cu punctele forte pe care le-am bifat aici:

  • mâncarea, ah mâncarea, punctul nevralgic și lipsit de imaginație al multor popasuri în Romania! Dar am găsit aici locul cu mâncare bună, gătită după rețete tradiționale românești și în porții generoase! Felurile de mâncare gătite, plus atmosfera în care este servită, m-au dus cu gândul la un han de pe vremuri. Soțul meu s-a delectat cu o pastramă de berbecuț care i se topea în gură, iar eu încântată de borșul de cocoș și cârnații de Mangalița serviți cu cartofi copți în coajă și murături din cele puse local, în gospodărie. La fel și dulcețurile, și zacusca. Micul dejun a fost divers și bogat, în regim de bufet suedez. Restul meselor, în regim a la carte, cu consultarea disponibilității zilnice (cel puțin trei opțiuni din fiecare fel). Masa de Crăciun, tot în regim suedez, a fost un festin, cu sumedenie de aperitive reci și calde, apoi sarmale, caltaboș, friptură… gustoase, proaspete, bine pregătite și prezentate! Sunt vrednici de laudă toți cei care depun eforturi în bucătărie (cred că acolo focul plitei nu se stinge niciodată, doar li s-a dus vestea și oaspeții vin mereu, nu doar în zile de sărbătoare), iar și tinerii (fete și băieți) care servesc sunt amabili, atenți, oameni calmi și primitori;
Căsuță în pom -Ferma Dacilor
Căsuță în pom -Ferma Dacilor
  • despre vinuri nu aș putea să mă pronunț dar este un flux de oaspeți cel puțin în trecere care vin aici special pentru oferta de vinuri locale. Ferma se află pe Drumul vinului, adică într-un loc unde vinul este legat de istorie încă din antichitate;
Căsuță în pădure - se rezervă separat
Căsuță în pădure – se rezervă separat
  • paturile sunt noi, saltelele de calitate asigură un somn de calitate, așternuturile curate, prosoapele imaculate, curățenie. Confortul termic este asigurat de un adevărat univers al instalațiilor bine puse la punct și supravegheat de personal dedicat. Interioarele camerelor au un design unitar, finisajele atent executate, cu grijă pentru durabilitate și detaliu. Felicitări celor care au gândit arhitectura locului și au pus-o în operă, cu diferite opțiuni de cazare. Noi am avut plăcuta ocazie de a sta într-una din cele șase cabane de lemn de pe culmea dealului. Prin peretele-cortină de sticlă am avut sub ochi priveliștea amplă asupra văii și a unui spațiu deschis până la orizont, cu dealuri domoale.

Pentru toate aceste lucruri mulțumim gazdelor generoase, adevărați gospodari, dar și la personalului local bine ales, prietenos și discret care își face treaba cu hărnicie, fiecare pe sectorul său, de la recepție, sală de mese, bucătărie, curățenie, la instalații și anexele gospodărești, astfel încât ne-am bucurat de o ședere plăcută, sperând să mai revenim aici, cu bine!

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.