De la Fructitza am primit vestea depre ancheta denumită ”Biblioteca bloggerului român” ințiată de Cristian China-Birta. Rezultatele vor fi cu atât mai interesante cu cât vor fi mai multe date de prelucrat, așa că mă implic!
Poate participa oricine dorește cu condiția să fie blogger și să respecte pașii prezentați aici. Termen: 31 ianuarie 2014, ora 23.59.
In 2013 am citit 20 de cărți, dintre care intră în Top 10 următoarele (ordinea este aleatorie) :
- ”La Lilieci” de Marin Sorescu;
- ”Valsul de adio” de Milan Kundera;
- ”Drumul egal al fiecărei zile” de Gabriela Adameșteanu;
- ”Dacă citești asta, înseamnă că am murit” de Andrew Nicoll;
- ”Împărăteasa Orhidee” de Anchee Min;
- ”Ultimul tango la Buenos Aires- o metropolă exotică pe înțelesul tuturor” de Justina Irimia;
- ”Descendenții” de Kaui Hart Hemmings;
- ”Gustul sâmburilor de măr” de Katerina Hagena;
- ”Timpul iubirilor perfecte” de Tiago Rebelo;
- ”Pânza de păianjen” de Cella Serghi;
Celelalte 10 (în ordinea publicării articolelor pe blog) sunt : ”Oglinda spartă” – Merce Rodoreda; ”Cină cu Anna Karenina” – Gloria Goldreich; ”Brocart de toamnă” de Teru Miyamato; ”Povestiri din Cartierul Primăverii” de Lavinia Betea; ”Mister Pip” de Lloyd Jones; ”Paria” de Pascal Bruckner; ”Superlativele României” de Mărculeț & Marcu; ”Chitaristul” de Luis Landero; ”Locul în care a fost paradisul” de Carlos Franz și ”Cele mai cunoscute 50 cupluri de îndrăgostiți” de Barbara Sichtemann & Guntram Schwotzer.

roberts
ianuarie 22, 2014waw, Antoaneta tu chiar citesti variat! e foarte greu sa-ti incadreze cineva lecturile intr-un tipar, sa-ti simte preferinta pentru un gen sau altul. poate ar trebui sa ne spui cum si dupa ce criterii iti alegi cartile, cum stabilesti prioritatile si daca te influenteaza ceva/cineva. imi place ca citesti si literatura contemporana, si clasici, si autori romani sau unii mai putin cunoscuti (mediatizati). ca sa revenim la subiectul postului, initiativa Chinezului e foarte faina si cred ca este multa munca sa centralizezi optiunile blogerilor. mai este putin pana pe 31 ianuarie si aflam si noi daca suntem in trend sau nu. (nu ca ar conta prea mult, conteaza ce citim si ce ramane in noi in urma acestui hobby). sper ca 2014 sa ne rezerve inspiratie si rabdare!
Antoaneta Moga
ianuarie 24, 2014@fructitza: Inspirația și răbdarea să fie și de partea ta, pentru că au un rol important în intreținerea unui blog! Mă bucur că ai apreciat diversitatea temelor abordate, am încercat mereu să surprind cititorii, să-i provoc la ceva nou și interesant! De regulă, aleg cărțile din librării off-line și din anticariate, unele chiar din biblioteca publică de cartier, pentru că așa pot să le rasfoiesc, să citesc pe sărite, iar asta poate dura ore și în final aleg ce cred că are șanse să-mi meargă la suflet. Este o mare plăcere a mea, această explorare printre cât mai multe cărți!
Criteriul alegerii cărții este impresia pe care o am după o mică introspecție, recunosc că am și o mică rată de eșec, să zic cam 10% din ce ”culeg”, dar mai lucrez la optimizare! Alegerea cărților despre care scriu pe blog depinde de atracția pentru stil, pentru poveste sau informația prezentată.
Cărțile sunt ca niște cufere închise care, atunci când le deschid, nu știu ce am să găsesc acolo. Mă împinge curiozitatea și îmi asum toate riscurile, dedic timp, îmi educ gustul, profit de diversitate. Așa am descoperit personaje, am (re)trăit mai multe vieți și experiențe, m-am reinventat. Acesta este modul în care văd eu lectura și implicit blogging-ul pe acest subiect!